Hoppa till innehåll

Spolning

Har du stopp i avloppet? Ring till oss på på 010-264 54 54. Dygnet runt – året runt!

Telefon

010-264 54 54

Offert

Kontakta oss för offert!

Stopp i avlopp

Rinner inte vattnet undan trots att du testat alla husmorsknep du kan hitta? Ring oss! Vi är snabbt på plats med rätt utrustning redo att lösa stoppet. Genom att snabbt få bukt med problemet förebygger du senare skador som kan bli dyra att åtgärda.

Ring oss! Vi finns i hela Dalarna – Borlänge, Falun, Hedemora, Säter, Avesta, Gagnef, Leksand, Rättvik, Malung, Vansbro och Sälen.

Mellan 7-16 kommer du till vår trafikledning inom slam och spol. Utanför kontorstid får du prata direkt med jourhavande spolchaufför i ditt område.

Så kan du förebygga stopp i avloppet

  • Undvik att spola ner fett och matrester i vasken. Torka av stekpannor och tallrikar med hushållspapper innan du diskar så slipper onödig smuts följa med ner i avloppet och fastna. Gäller både för handdisk och disk i maskin.
  • Spola aldrig ner bindor, tamponger, tops eller bomullspads i toaletten. För mycket toalettpapper kan också bidra till stopp. 
  • Håll duschbrunn och handfat rena från hårstrån. 
  • Agera i tid – rengör regelbundet och plocka gärna isär vattenlås med jämna mellanrum och rensa för att förebygga ett större stopp.

Stamspolning

Är din bostadsrättförening i behov av stamspolning? Vi har spolbilar som är perfekta för underhåll av alla typer av rör. Att regelbundet spola fastighetens avlopp förlänger rörsystemens livslängd och är en relativt låg kostnad i jämförelse med exempelvis en vattenskada som kan bli konsekvensen av uteblivet underhåll. En stamspolning är särskilt viktig om flera hushåll delar på samma avlopp eller om rörsystemen är gamla.

Vi erbjuder såklart även spolning av avlopp i andra fastigheter än bostadshus och i alla typer av rörsystem. Hör av dig så hjälper vi dig hitta rätt, oavsett om du är privatperson, företagare eller tillhör offentliga sektorn.

Hur går en stamspolning i ett flerfamiljshus till?

Först spolas lägenheternas avlopp ut till stående stam. Vi spolar från handfat, dusch och köksavlopp med en mindre slang med hett vatten och högt tryck. Till sist spolar vi rent den liggande stammen i källaren med hjälp av vår spolbil. 

Rotskärning och fräsning

Om rötter eller beläggningar blockerar ett rör kan det behövas en rotskärning och fräsning. Innan detta görs utförs en rörinspektion för att se var problemet finns. En fräsning innebär att en snabbt roterande borste i kombination med högtryckspolning fräser bort rötter eller beläggningar som till exempel flytspackel.

Övriga tjänster

Rengöring med högtryckstvätt

Tack vare vår spolbil kan vi spola rent tvätthallar där en vanlig högtryckstvätt inte räcker till. Givetvis hjälper vi dig när behovet uppstår, men du vet väl att du kan få regelbunden rengöring av oss? Hör av dig så berättar vi mer!

Spolning av vägtrummor

Vi hjälper dig spola rent vägtrummor inför våren och vårfloden för att underlätta vattenflödet och minimera risken för översvämmade vägar.

Spolning och tömning av RB-brunnar och gatubrunnar

Grus från vintervägar och skräp kan lätt täppa till rännstensbrunnar och gatubrunnar. För att undvika översvämning behöver dessa spolas och tömmas. Vi står alltid redo för detta, hör av dig!