Hoppa till innehåll

Student

Vi tar gärna emot studenter från gymnasieskolor och vuxenutbildningar i Dalarna, Gävleborg och Västernorrland. Längst ner på sidan hittar du våra kontaktuppgifter.

Praktik/APL (arbetsplatsförlagt lärande)

Genom praktik kan vi som arbetsplats ge dig värdefulla erfarenheter i din kommande yrkesroll. Vi ser det också som en möjlighet för dig som student och för oss som företag att knyta kontakter inför sommarjobb, extrajobb eller till och med anställning efter du slutat skolan.

Vi kan erbjuda dig praktik inom samtliga våra verksamheter. Läs mer under ARBETSOMRÅDEN.

Handledare på arbetsplatsen

Hos oss får du en handledare med god yrkeserfarenhet och som är insatt i vad som krävs för att vara en bra handledare. Handledarens roll är att handleda dig som student i att successivt bygga upp yrkeskunskaper och en yrkesidentitet.

Handledaren har även ett viktigt uppdrag i att du ska känna dig trygg, välkommen och vara en i gänget.

Under praktiken/APL

För att din praktik ska bli så bra som möjligt både för dig och oss som företag har vi följande förväntningar på dig:

Det är viktigt att du följer arbetsplatsens rutiner, regler, säkerhetsföreskrifter samt din handledares instruktioner, för allas säkerhet. Exempelvis att du alltid ska ha på dig skyddsskor och varselklädsel när du vistas på terminalen och ute hos kund. Skyddsskor och varselkläder ska du ha med dig på din första praktikdag.

Det är viktigt att du håller tider. Dels för att det är en viktig del i de flesta arbeten och för att våra handledare behöver leverera godset i tid och kan inte vänta på dig om du är försenad.

Du deltar aktivt i det arbete som du följer med och utför. Vi vill att du visar intresse för arbetet, är nyfiken och ställer frågor till din handledare.

Du har ett positivt och glatt bemötande gentemot de du möter under dagen, exempelvis kunder och kollegor.

Och det allra viktigaste; var dig själv, för alla andra är upptagna!

Jag vill veta mer

Du är varmt välkommen att kontakta