Hoppa till innehåll

Möt vår medarbetare Pär

Möt vår medarbetare Pär Hortlund, 55 år. Pär arbetar som Trafikledare/arbetsledare. Han har arbetat i bolaget sedan 1995.

Vilka egenskaper krävs för att göra ett bra jobb som trafikledare?

Det är viktigt att du har förmågan att se helheten och att du kan ha många olika saker i gång på samma gång. Det är även viktigt att du trivs med att en arbetsdag kan se olika ut från dag till dag.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Jag sitter mycket i telefon med chaufförerna, framför allt på morgonen. Det är då det är som roligast! Min roll handlar mycket om att hantera och hjälpa till att lösa olika situationer och frågor som kan uppstå under vägen för chaufförerna. Med hjälp av ett program som heter iLOG, hanterar jag även bokningar/hämtningar och fördelar ut dem på våra chaufförer. Ibland får jag också hoppa in och köra lastbil om det behövs vid exempelvis sjukfrånvaro, vilket är väldigt roligt som omväxling.

Topp tre – vad är det bästa med att vara trafikledare/arbetsledare på Fagerström Transport i Dalarna?

  • Att jag trivs och har roligt (något jag uppenbarligen gör då jag arbetat här sen 1995)
  • Att det är ett arbete där du råder dig själv under dagen, frihet under ansvar
  • Att vi har en väldigt bra chef

Pär, du är en av de som jobbat länge i företaget, vad minns du från när du var ny?

Jag började med att köra paketbil första åren och sen började jag köra Mora-linjen. Då blev det ganska långa dagar. Men jag har alltid trivts väldigt bra här.

Varför ska man söka jobb på Fagerström?

Du ska söka jobb hos oss om du vill ha ett roligt och varierande jobb. Ett annat stort plus är att vi har en väldigt bra chef och en bra fordonspark. Att vi dessutom har en koncern i ryggen skapar en trygg anställning och vi arbetar aktivt med vår arbetsmiljö för att vi ska vara en säker arbetsplats.

Berätta om något du varit med om på jobbet som du aldrig glömmer?

Jag glömmer aldrig ett tillfälle när Tommy, vår grundare & koncern VD, satte sig i lastbilen och körde ut gods i kostym och lackskor! Tommy har alltid ställt upp när man behövt.