Hoppa till innehåll

Åkerichef

Fagerström Transport i Dalarna är en del av Fagerströmbolagen, ett av Sveriges största privatägda åkerier med 30 år i branschen och omsätter omkring 285 mkr. Våra närmare 200 medarbetare ser till att vi levererar gods-, bud- och miljötransporter över Mellansverige och södra Norrland. Vi har förmånen att jobba tillsammans med några av branschens absolut starkaste varumärken – DB Schenker, MaserFrakt och Jetpak.

Micke (på bilden ovan) är vår åkerchef för vår distributionsverksamhet i Borlänge. Nu söker vi hans ersättare, eftersom han planerar att gå i pension. Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Fagerström Transport i Dalarna (FTD) utgår från Borlänge och är DB Schenkers största distributionsåkeri i Dalarna.

Som åkerichef för FTD har du resultat-, personal- och arbetsmiljöansvar för ett trettiotal medarbetare. Detta sker i nära samarbete med dina arbetsledare. Du har även ansvar för ett trettiotal fordon med stöd av vår fordonsansvariga.

Ditt huvuduppdrag är att planera, leda och utveckla verksamheten i samarbete med dina medarbetare för att säkerställa en verksamhet som skapar goda resultat och säkerställer god kvalitet.

I arbetet ingår ett nära samarbete med vår samarbetspartner, DB Schenker.

Du rapporterar till vår Operativa chef.

KVALIFIKATIONER

För rollen krävs

  • Eftergymnasial utbildning/Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Minst 3 års chefserfarenhet med resultat-, personal och arbetsmiljöansvar
  • God datorvana, Office-paketet
  • God förmåga att kommunicera i både tal och skrift
  • B-körkort

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är en trygg och uppmuntrande ledare som har lätt för att kommunicera. Du ger medarbetarna en klar riktning, är tydlig med dina förväntningar och skapar delaktighet.

Du har förmågan att ta egna beslut och driver på både egna och gemensamt överenskomna aktiviteter för att skapa resultat. Att följa upp att det vi bestämt blir gjort och fått önskad effekt är en naturlig del i ditt ledarskap. Du har även förmågan att se vilka ekonomiska följder och risker som dina beslut kan innebära.

Avslutningsvis ser vi att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Meriterande kvalifikationer

  • Erfarenhet från branschen eller närliggande bransch
  • Erfarenhet av förändringsledning
  • C/CE-körkort

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi kan komma att tillämpa 6 månaders provanställning.

Din placeringsort är Borlänge.

Vi omfattas av Tjänstemannaavtalet inom Transport.

INTRESSERAD?
Välkommen att höra av dig till Operativ chef Henrik Lundback, [email protected] alt. 010-264 54 13 eller HR-ansvarig Sofia Bimer, [email protected] alt 010-264 54 05.

Vi ser fram emot din ansökan senast 31 juli! Du kan enkelt ansöka via vårt formulär här nedan.

Urval av sökande kommer att ske löpande.

GDPR och rekrytering

Genom att du skickar in din ansökan behöver vi, i egenskap av personuppgiftsansvarig, behandla dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.

Sök tjänsten