Hoppa till innehåll

Dalarnas första helelektriska lastbil

Framtidens transporter är här! Som regionens första åkeri kan vi med stolthet presentera vår första helelektriska Scania-lastbil!

Lastbilen är levererad av Scania och är av modellen 25L 4×2 165 kWh. Lastbilen kommer köra både i, och strax utanför, Borlänge. Räckvidden för lastbilen är upp till 11 mil. Vår chaufför kommer köra en runda på förmiddagen och återvända tillbaka till terminalen vid lunchtid. Under tiden vår chaufför laddar sin kropp med ny energi så snabbladdas även lastbilen med ny energi i laddaren som DB Schenker har investerat i och leveranserna kan fortsätta på eftermiddagen.

Vi har sedan 2019 haft en elhybridlastbil rullandes i Falu Centrum, med goda resultat. Med den nya helelektriska Scaniabilen tar vi nu ett stort kliv framåt i omställningsarbetet.

”Det är spännande utmaningar, men vi har jobbat strategiskt med detta i flera år. Vi kommer nu, tillsammans med Scania, göra en driftsanalys över hela vår lastbilsflotta för att se i vilken takt en fullskalig elektrifiering skulle kunna ske”, säger Fredrik Fagerström, VD Fagerströmbolagen.

DB Schenkertidningen Pulse uppmärksammade vår investering och samarbete som gjorts för att förverkliga vårt nya tillsott. Läs artikeln på pulse.sbschenker.com/se. Trevlig läsning!